Barion Pixel

Válassza az Oldal lehetőséget

Szmirkó

Szmirkó, a dacos – félig tündér, félig ember – kisfiú folyton kalamajkába keveredik. Nincs még varázsereje, ezért a többiek csúfolják – mintha az egész világ összeesküdött volna ellene. Elszökik, hogy megkeresse soha nem látott édesapját – az emberek világában.

Hű társa, Babuk, a csalafinta szipolymacska is osztozik kalandjaiban, és hamarosan új barátokra is szert tesznek. Hősünk Hokka, az árulóvá lett, de jobb sorsra érdemes tűzsólyom segítségével átjut Hargad hegyén, Hetedhét Szeglet sűrű rengetegén, s valóban sikerül átkelnie a varázsföldet határoló folyón is. Közben édesanyja is a fiú nyomába ered, viszont előtte még tiltott mágiacseréhez folyamodik.

Az események sodrában hamarosan kiderül, hogy Szmirkó gondjai eltörpülnek a Tündérföldet fenyegető veszély mellett, ám visszaút nincs: neki kell szembeszállnia a gonosz erőkkel. Vajon mi történik, ha a két világ határát végleg felszámolják, és az egyik fél a mágiát, a másik pedig a technikai vívmányokat kaparintja meg? Elérkezik a pillanat, amikor egy egész birodalom, varázslók, tündérek, manók és tűzsólymok sorsa egyetlen tizenkét éves tündérgyerek talpraesettségén és bátorságán múlik.

3700 Ft

Elfogyott

Kívánságlistára
Kívánságlistára

Elfogyott

Cikkszám: 9786155131691 Kategória: Címke:

Bökös Borbála Szmirkó című regény a mesei műfaj őrzője. Mintha csak filmet látnánk, vagy egy film forgatókönyvét olvasnánk, ahol a mesei elemek dramatizált, részletgazdag leírásokban kelnek életre. A gonosz legyőzése, annak a súlyos kérdésnek a megválaszolása, hogy: Ki vagyok én?, hajtja előre a cselekményt.

 

További információk

Méretek 17,5 × 22 × 3 cm
Szerző

Bökös Borbála

Illusztrátor

Lukács – Kalocsai Eszter

Oldalszám:

360 oldal

Kötés:

Keménytáblás

Kiadó

Pongrác

>
0

Kosár